Homeopati eller massage - Sylvias Hälsovård i Karlstad erbjuder många behandlingsformer

Vilken behandling passar dig bäst?

Hos Sylvias Hälsovård erbjuder vi många behandlingsformer. Här finner du en liten presentation. Hör av dig så arbetar vi fram en behandlingsplan som passar just dig och dina önskemål.

homeopati hos Sylvias Hälsovård

Homeopati

Homeopatin bygger på att man med hjälp av s k potensering kan öka olika ämnens förmåga att ge vår kropp och vårt psyke signaler till läkning. Inom klassisk homeopati söker man efter det medel som stämmer bäst överens med individens sätt att reagera, d v s det medel som i frekvens ligger närmast det man vill påverka. Effekten av rätt valt medel är både skonsam och kraftfull.

Inom komplexmedelshomeopatin använder man blandningar av olika medel som påverkar den funktionsstörning eller det sjukdomstillstånd man vill behandla. Även dessa blandningar behöver väljas utifrån individuella olikheter, inte bara efter en skolmedicinsk diagnos.

skelett fot homepati

Podo-Postural-therapie®

Podo-Postural-therapie® är en behandling av hållningen via sulor, som tillverkas individuellt efter utprovning. Bra komplement bl. a. till manuell behandling av smärtor/obehag i rörelseapparaten och de funktionsstörningar som är en följd av dessa.

Denna metod utvecklades bl. a. av neurologen Dr. Med. Rene Bourdiol, Paris, och Prof. Karel Breukhoven, Rotterdam. I Sverige introducerades metoden av Dr. Kjell Söderlund. Nu finns möjlighet till utprovning av sulor på sex orter i Sverige. De tillverkas av Mattias Edman i Nyköping.

Sulorna är ett s. k. proprioceptivt redskap (arbetar via receptorer i fotsulan och nervsystemets styrning av muskulaturen) och skall inte ses som vanliga inlägg. De fungerar inte som ortopedernas mekaniska inlägg utan som en terapi för kroppen via fötterna. Fötternas aktiveras till att fungera bättre och hela hållningskedjan svarar. Effekten på t. ex. nacken är omedelbar, och det är genom att iaktta reaktionerna i hela ryggen och hållningen som terapeuten provar ut hur sulorna skall se ut.

Mer information finns att hitta här.

skelett fot homepati

Podo-Posturaltherapie®

Podo-Posturaltherapie® är en behandling av hållningen via sulor, som tillverkas individuellt efter utprovning. Bra komplement bl. a. till manuell behandling av smärtor/obehag i rörelseapparaten och de funktionsstörningar som är en följd av dessa.

Denna metod utvecklades bl. a. av neurologen Dr. Med. Rene Bourdiol, Paris, och Prof. Karel Breukhoven, Rotterdam. I Sverige introducerades metoden av Dr. Kjell Söderlund. Nu finns möjlighet till utprovning av sulor på sex orter i Sverige. De tillverkas av Mattias Edman i Nyköping.

Sulorna är ett s. k. proprioceptivt redskap (arbetar via receptorer i fotsulan och nervsystemets styrning av muskulaturen) och skall inte ses som vanliga inlägg. De fungerar inte som ortopedernas mekaniska inlägg utan som en terapi för kroppen via fötterna. Fötternas aktiveras till att fungera bättre och hela hållningskedjan svarar omedelbart. Effekten kan upplevas direkt t. ex. i nacken med bättre rörlighet och/eller lägre spänningstillstånd, och det är genom att iaktta reaktionerna i hela ryggen och hållningen som terapeuten provar ut hur sulorna skall se ut.

Mer information finns att hitta här.

Terapeutisk Massage

Madeleine Wallin är Diplomerad Massageterapeut och tar hand om dig med förebyggande och rehabiliterande massagebehandlingar. De positiva effekterna av klassisk massage är både fysiska och mentala: Spända muskler mjukas upp och blir mer elastiska. Blodcirkulationen till musklerna ökar. Avslappning ökar och andningen lugnas ner, stress motverkas. Bindväven mjukas upp och ärrbildning efter skador i muskler motverkas kramper och låsningar löses. Massagebehandlingen har en lugnande effekt på nervsystemet - frigör lugn-och-ro-hormonet oxytocin, vilket motverkar stresshormoner i kroppen. En klassisk massagebehandling skapar ett allmänt välbefinnande i kroppen. 

Taktil massage går inte ner i muskulaturen utan har som syfte att öka avslappning och välbefinnande.

Vid en Hot stone-behandling arbetar Madeleine med varma stenar i kroppens energibanor/meridianer. Det löser upp blockeringar och låsningar för att skapa fysisk, mental och andlig balans. Du bäddas in i filtar och med varma stenar på kroppen, i händerna och på fötterna. Hon masserar med stenarna, mjukt och försiktigt. Detta är mycket rofyllt och en njutning för kropp och själ. Ingen behandling för dig som har en skada eller vill bli knådad och rejält masserad.

En triggerpunktsbehandling däremot känns ordentligt - den gör "gött-ont". En triggerpunkt är en muskelknut eller skada i muskeln, orsakad av överansträngning/snedbelastning. Från triggerpunkten skickas signaler till centrala nervsystemet vilket i sin tur kan göra att vi upplever smärta någon annanstans. Treiggerpunktsbehandling ges här inte som separat behandlingsform men kan vid behov införlivas i andra massagebehandlingar.

tavla och staty homepati

Transfigura och Healing touch

Allt är energi, allt börjar i en tanke. så fort vi sätter ord på tanken har vi materialiserat den. Gör vi sedan en handling av orden och tanken så har vi förstärkt materialiseringen ytterligare. Vart i kroppen lägger vi rädsla, sorg, ilska, som kan bli till t ex smärta eller ångest?

Transfigura är en behandlingsmetod utarbetad av Stanny Lansloot i Belgien och har till syfte att aktivera patientens egen energi för att möjliggöra läkning, häva blockeringar i kropp och personlighetsutveckling samt öka livsglädjen. Det är patientens egen energi som sätts i rörelse och kroppen vet själv var den behövs mest. Terapeuten kan förstärka en läkande process eller hjälpa patienten reflektera över något. Metoden utvecklas fortlöpande.

Behandling utförs av Sylvia Agorander, den sker med kläderna på och för hand. Man berör leder, akupunkturpunkter eller områden för kroppens organ. Behandlingen är djupavslappnande och ibland ganska så omvälvande.

Healing touch ges av Madeleine Wallin. Det är en mjuk energibehandling där hon är ett verktyg som ger möjlighet för din energikropp att programmera om och/eller rensa i sitt system. Kroppen vet och kan det här!

kosttillskott och homeopati hos Sylvias Hälsovård

Kosttillskott

I Sylvias sortiment finns framför allt riktade kosttillskott som är effektiva för att stärka specifika funktioner i kroppen.

De är uppbyggda av mineralämnen, ofta HBM, vitaminer och örter. Sortimentet är stort för att det i möjligaste mån ska finnas något för de flesta behov. Diagnostik för HBM kan, förutom genom samtal, göras genom att iaktta förändringa på huden i ansiktet, där många mineralbrister och obalanser syns (s k ansiktsdiagnostik).

Ring mig: +46 (0)54-181757